Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” ще се проведе в Разлог
Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” ще се проведе в Разлог / Снимка: Община Разлог

10 години Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей" ще завладее Разлог от 6 до 20 август. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на културата, а организатори са Фондация „Огънят на Орфей", oбщина Разлог и Народно читалище „15-ти септември 1903"- Разлог. В рамките на две седмици ще бъде предоставена възможността за изява и обучение на млади таланти от различни страни с преподаватели на международно ниво. Ще има майсторски и творчески класове по оперно пеене, универсално пеене, народно пеене, цигулка, пиано, класическа китара, театър и пантомима, творчески литературен клас, творчески клас по живопис и други. Преподаватели в тях ще са от България, Русия, Сърбия, Австрия и Холандия.

Музикалните майсторски класове по традиция завършват с публични изяви, като на тях младите таланти демонстрират наученото .
Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей" е творчески и фестивален форум на утвърдени творци, педагози и млади хора от България и Европа. Целта е да помага на млади таланти по пътя на творческото им израстване.
За пръв път Община Разлог прие да бъде домакин на събитието през 2013година