/ Община Разлог
До няколко часа се очаква и пристигането на дрон с термокамера
Издирват Николина Кръстева Нусторова на 52 години от село Годлево, община Разлог.

Тя е с начална форма на деменция и е в неизвестност от 27 юни - вторник вечерта, като това е първият път, в който Нусторова е в неизвестност повече от 24 часа. 

В часа на своето изчезване Николина Нусторова е била облечена с тъмни дрехи - блуза с дълъг ръкав и спортно долнище и гуменки - тип кроксове, съобщиха от Общината. 

Издирването на Николина Нусторова започва още същата вечер до 3:00 часа през нощта от страна на нейното семейство, което прави обход на всички пътища, по които и друг път е бягала.

Община Разлог

От 28 юни започва акция по издирване ѝ със специализирана техника, полицията, пожарната, Община Разлог, кметство село Годлево, планинските спасители и техните кучета от Планинските спасителни служби от Разлог, Банско и Гоце Делчев, Държавно горско стопанство „Разлог”, доброволци, като са мобилизирани и всички кметства от Общината.

От сутринта институциите започнаха и съвместна проверка на водоемите и водните обекти в района на село Годлево и съседните населени места, както и своевременен обход на изоставени сгради, съоръжения и обекти в общината. До няколко часа се очаква и пристигането на дрон с термокамера. 

До момента са претърсени всички пътища около Годлево, посока съседни населени места, като старият път от село Годлево до родното село на Нусторова - село Добърско е обходен пет пъти.

Претърсени са също: старата къща, в която е живяла Николина Нусторова, гробищни паркове, всички обекти, където лицето би могло да отиде.

Тази сутрин започна претърстването на водоеми над село Годлево и други водни обекти, със специализирана техника, от страна на служители на полицията и пожарната.

Акцията по издирването на Николина Нусторова продължава, а всички институции призовават хората, които разпознаят жената и могат да дадат информация за местонахождението й, да позвънят незабавно на тел.112 или на кмета на село Годлево - +359 887/95-30-21.