Конфискуват имущество и пари на екстрадирания във Франция Мартин Филипов
Конфискуват имущество и пари на екстрадирания във Франция Мартин Филипов / netinfo
Комисията за конфискация на имущество придобито от престъпна дейност в Благоевград запорира имущество на обща стойност над 179 хиляди лева, собственост на ромския международен сводник, Мартин Филипов - Марто Дебелия.

Делото, заведено от комисията "Кушлев" в Пиринско, започна днес в благоевградския Окръжен съд. В залата не се яви адвокат, който да представлява и защитава екстрадирания преди месеци във Франция Мартин Филипов.

В списъка на запорираното имущество са автомобил "Мерцедес", луксозен апартамент и банкови сметки, в които на името на Марто Дебелия има 67 000 евро.

Филипов е безработен и никога не бил трудово ангажиран, сочи доклад на комисията "Кушлев" в Благоевград. Мартин бе арестуван и месеци след това бе конвоиран във Франция. Там той е обвиняем за организиране на канал за трафик на проститутки. Във френски затвор лежи от половин година и шофьорът от Благоевград, Крум Радев, за когото антимафиотите разполагат с доказателства, че е превозвал парите, спечелени от международната престъпна дейност.