Празник на Разлог
Празник на Разлог / Снимка: Дарик, архив
С редица мероприятия  Разлог се подготвя за празника си, който е на 24 октомври. Началото ще бъде поставено на 14 октомври от 9.30 часа на централния площад с Националния шампионат по приложно колоездене. За 17 октомври е предвидено представянето на книгата „Пътеводител за Пирин”, чийто автор е Николай Даутов. Същият ден в местното читалище благоевградският Драматичен театър „ Никола Вапцаров”ще  представи  постановката „В полите на Витоша”.

За поредна година се организира и регионален турнир по тенис на маса за юноши и девойки, който ще се проведе в Професионалната гимназия по транспорт. Също така ще се проведе и областен турнир по шах за мъже, както и Международен турнир по карате за Купа „ Пирин” 2017.
Програмата предвижда и Ден на отворените врати в Дома за възрастни с физически увреждания „ Свети Пантелеймон” и Защитеното жилище в Долно Драглище.

Празничният за Разлог 24 октомври ще започне с тържествена света литургия в църквата „Свето Благовещение”. Празникът ще продължи с тържествена сесия на Общинския съвет, след което ще има ритуал по издигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на
Васил Левски. Малко по- късно ще бъде открита изложбата „ Завръщане у дома” на художничката Здравка Лисийска.

Кулминацията на тържествата е от 18.00 часа, когато ще се състои празничен концерт с участието на Духов оркестър, мажоретен състав, Танцов клуб „ Пирински наниз”, Танцов клуб „Мехомия”, Танцов ансамбъл „ Перун”, Ансамбъл „ Разложки мераци” и самодейци от Театралния състав към местното читалище. Специален гост- изпълнител ще бъде фолк певицата Емилия. По традиция празникът на Разлог ще завърши с празнична  заря.