Кирил Укев: Надявам се да няма съкращения в състава на земеделската служба
Кирил Укев: Надявам се да няма съкращения в състава на земеделската служба / netinfo

За да се оптимизира работата и преписките да се приключват по-експедитивно, от началото на следващата година директорът на Областна дирекция "Земеделие" Кирил Укев смята да въведе специална деловодна програма, чрез която ще се проследява текущото състояние на всички преписки. Това се прави, за да се избегне дългото стоене на папките при съответния експерт, който може да се разпорежда с документите, а при желание и да ги изнесе от сградата на дирекцията, обяви Кирил Укев.

За двете седмици на новия пост земеделският шеф сподели, че се е запознал с начина на работа и служителите в дирекцията, повечето от които познава лично, тъй като е работил от дълги години в този сектор. Укев коментира, че е приключила атестацията на служителите и никой досега не е обжалвал оценката си.

В земеделската дирекция вероятно ще има редуциране на служители, ако се въведе 15%-то съкращаване и на този ресор, заяви Укев, който обаче изрази надежда съставът на земеделската служба да остане непроменен, тъй като за цялата област щатните служители са едва 79, 20 от които работят в Благоевград.

Промени в администрацията ще има, но никой няма да бъде отстранен безпредметно. Който защити позицията си с доказана работа, ще бъде част от екипа”, категоричен е Укев.

А за големия обем работа в Областната земеделска служба свидетелства фактът, че само в Община Сандански регистрираните земеделски производители са 700. За сравнение 600 са регистрациите в цяла пернишка област.

От 1 януари започва пререгистрацията на земеделските производители, която ще продължи до 25 март. От първи март пък започва регистрацията по схемите за единно плащане на площ за бенефициенти, които имат право.

В по-дългосрочен план предстои преструктурирането на дирекцията като отделно юридическо лице, каза още Укев. Вече е извършена регистрация по БУЛСТАТ, чакаме разпореждане от министерството как ще работим занапред. С голяма част от разходите ще трябва да се оправяме сами, но с мениджърската стратегия, която ще трябва да приложа, ще се справим, добави директорът на земеделската дирекция.