/ Агенция "Митници"
Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика в Териториална дирекция "Митница София" съвместно със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ откриха 679 400 къса цигари - 33 970 кутии в тайник на товарен автомобил в района на ГКПП "Кулата", съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

На 18 декември, около 06:50 часа е отклонен за проверка влизащ в страната от Гърция товарен автомобил с полуремарке. Превозното средство с българска регистрация е без товар и е управлявано от гръцки гражданин.

Иззеха голямо количество цигари на ГКПП „Кулата” (СНИМКИ)

При сканиране с мобилен рентген митническите служители установяват аномалия в пода на полуремаркето. При последвалата щателна проверка става ясно, че под подовата плоскост има специално изграден тайник, в който са укрити 3397 стека с цигари без акцизен бандерол.

Агенция "Митници"

Стойността на контрабандната стока е 176 644 лева. Тютюневите изделия са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство от ГПУ-Петрич. Подсъдимият водач на товарния автомобил, се призна за виновен за извършеното престъпно деяние.

Агенция "Митници"

Между него и Районна прокуратура-Благоевград е сключено споразумение, което съдът одобри. С определение на съда му е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с 5-годишен изпитателен срок, което има последиците на влязла в сила присъда.