/ iStock/Getty Images
Специално обученото митническо куче Джейк откри 82 000 къса - 4100 кутии цигари, укрити в тайници на автоплатформа в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция

На 18 ноември  митнически служители спират напускащ страната лек автомобил със специализирано ремарке за превоз на автомобили - автоплатформа. В проверката е участвало и митническото куче, обучено за откриване на тютюн и тютюневи изделия.

Митническото куче Джейк откри цигари, скрити в палети с дограма за Франция (СНИМКИ)

То е дало положителен знак, след като е подушило предната част на платформата. При последващата физическа проверка митническите служители установяват, че между носещите греди на специализираното ремарке, от предната част до средата, са монтирани три метални кутии.

В тях са открити 4100 кутии от популярна чуждестранна марка цигари с български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са задържани, а на водача е съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Агенция

Още 20 380 къса - 1019 кутии цигари задържат митническите служители при друга проверка на автомобил с платформа в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин. На 6 ноември  митническите инспектори отклоняват напускащото страната превозно средство.

В гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в резервната гума на специализираното ремарке, митническите служители откриват тютюневите изделия, всичките с български акцизен бандерол. Цигарите са задържани, а срещу водача също е съставен акт за нарушение на акцизното законодателство.