Инвалиди подават заявления за гласуване до 11 април
Инвалиди подават заявления за гласуване до 11 април / netinfo

Избирателите с трайни физически увреждания могат да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна урна до 11 април. Това съобщават от РИК - Благоевград във връзка с предстоящите парламентарни избори. За целта трябва да се попълни заявление по образец.

До 27 април пък е крайният срок за подаване на документи и вписване на избирател в списъците по настоящ адрес, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места. До същата дата Общинска администрация ще издава удостоверения за гласуване на друго място на служебно заетите лица в произвеждането на изборите за народни представители.

От РИК поясняват още, че в срок до 1 май на интернат страницата на съответната община ще се публикуват списъците на заличените лица, които нямат право да бъдат дописвани в избирателния списък в изборния ден.

Гласоподавателите ще могат да подават заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци, които трябва да са адресирани до кмета на общината или кметството до 4 май, информират още от РИК.