/ Община Разлог
216 абитуриенти изпращат тази година четирите гимназии в Разлог. 185 от тях ще дефилират в центъра на Разлог на абитуриентските балове, които традиционно са  на 24 май.

Млади огнеборци мериха сили в оспорвано състезание в Разлог (СНИМКИ)

Зрелостниците  от ПГ по Транспорт няма да бъдат сред връстниците си, тъй като са избрали да отпразнуват завършването си в Гърция. Гимназията тази година изпраща само един  випуск, изцяло мъжки, специалност „Автотранспортна техника“ с класен ръководител инж. Елена Колчева. 

На официална церемония по изпращане знамето на училището директорът Емилия Йорданова връчи грамоти и предметни награди на отличници и изявени ученици. Абитуриентите Христо Рашков и Симеон Мирков бяха удостоени с грамоти за отличен успех през целия срок на обучение и за участие и добро представяне на Регионално състезание „Най- добър автомонтьор и водач на МПС“.

В Разлог ще опитат да подобрят световен рекорд за най-много мотоциклети (СНИМКИ)

59 абитуриенти, от които 38 с отличен успех
изпраща СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“. Голяма част от младежите и девойките вече са приети студенти във висши учебни заведения в страната и чужбина след показани отлични резултати на изпитите по английски език и предварителните кандидат студентски изпити. В последния си учебен ден зрелостниците  се събраха да си направят обща снимка.

61 са завършващите в ПГМСС- Разлог. Петима от тях са наградени за отличен успех по време на официалната церемония по изпращане със знамето на гимназията, която се е състояла вчера. 65 са пък зрелостниците в РПГ „Никола Стойчев“.
 
Традиционно всички гимназии празнуват абитуриентските си балове на 24 май. Те ще дефилират по пешеходната улица в центъра на Разлог, ще минат по червения  килим и под специално украсените арки и ще се съберат на централния площад.

Там ще бъдат поздравени от кмета Красимир Герчев, а  жителите и гостите на града ще могат да се насладят на младостта и красотата на тазгодишните абитуриенти.