Усложнена обстановка в Пампорово тази сутрин - силните валежи и вятър събориха дървета, които са премазали няколко автомобила. Инцидентът е станал около 4 ч. тази сутрин.

Четири големи бора са паднали върху пет автомобила, сочи предварителна информация на изпълнителния директор на „Пампорово” АД Мариян Беляков. По думите му няма жертви и пострадали, а щетите са само материални. 

Той допуска, че едно от падналите дървета е повлякло останалите и така се е стигнало до инцидента. 

„Гледката наистина е потресаваща. Преди минути министърът на туризма Марияна Николова ми се обади. Тя ще разпореди проверки относно безопасността на дърветата по периферията на алеите на курортите. Ако продължаваме да подценяваме опасните дървета, мисля че няма да ни се разминава всеки път по този начин”, посочи още изпълнителният директор на „Пампорово” АД пред NOVA.

Той направи уточнението, че са премахнати доста опасни дървета по периферията на ски лифтовете, но апелира да се направи нов оглед по всички алеи, където могат потенциално да паднат дървета. 

„Много от тях са на години и са напоени с вода през последните седмици. Хубаво е да се направи оглед и много от тези дървета, може би, да бъдат отрязани”, коментира още той. 

Беляков предупреди всички, които ще поемат към Родопите след няколко дни, че трябва да са наясно, че ще има поледици.
NOVA