/ УМБАЛСМ Пирогов
Районната прокуратура – Смолян разследва два случая в община Борино на съставени неистински заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

В хода на действията, осъществени на територията на общината, двамата жители декларират, че не са подавали и подписвали такива заявления. Установено е и още едно аналогично нарушение в община Баните, по този случай също има образувано досъдебно производство.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Смолян.

В Момчилград разследват неправомерно вписани избиратели за гласуване в подвижни секции

Припомняме, че седем досъдебни производства са образувани при извършени проверки от служители на ОДМВР - Смолян и РУ-Мадан по повод постъпили сигнали за евентуално извършени закононарушения във връзка с изготвянето на списъците за гласуване с подвижни избирателни кутии в община Баните. На различни дати през октомври и ноември са съставени неистински частни документи - Заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от името на 14 жители на община Баните. Те декларират, че не са подавали и подписвали такива заявления.

Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Смолян. Разследването продължава под ръководството и надзорът на РП-Смолян.
 
Информационна агенция Фокус