зеленчуци
зеленчуци / iStock/Getty Images
Офисът на фонд "Земеделие" в Смолян обяви кампания за събиране на фермерски продукти за подпомагане на инициативата за осигуряване на топъл обяд за медиците от първа линия, информират от Областната дирекция на фонда. Събраните хранителни продукти ще бъдат предназначени за продължаване на инициативата, с която ученици приготвят топъл обяд за медици от МБАЛ- Смолян.

Фермерите, които имат желание да дарят своя продукция за кампанията, могат да се свържат с офиса на фонд "Земеделие" в Смолян. Продуктите ще бъдат събирани в периода от 30 ноември до 4 декември. Служителите на Областната дирекция също ще се включат в кампанията и със събраните от тях средства ще купят хранителни продукти.

От 23 ноември медиците на първа линия от областната болница получават топъл обяд, сготвен от ученици от Професионалната гимназия по туризъм и строителство. Засега са осигурени средства за приготвяне на храна за ковид екипите за две седмици. Организаторите очакват към кампанията да се включат дарители, които да продължат благотворителната инициатива.