/ iStock/Getty Images
Четирима души са пострадали при катастрофа по пътя Михалково – Кричим, съобщиха от ОДМВР – Смолян. На 31 май 2020 г. около 14.30 часа на третокласен път №866 при км 75+400 метра в участъка с. Михалково – гр. Кричим е възникнало пътнотранспортно произшествие между два автомобила, при което са пострадали участници в движението.

На лява крива товарен автомобил „Дачия Дъстер" с пловдивска регистрация, управлявана от 54-годишния А. Д. от гр. Стамболийски се удря в лек автомобил "БМВ 325И" със софийска регистрация, собственост и управляван от 23-годишния М. В. от гр. София.

Ранени са пътниците в лекия автомобил – две 20-годишни жени от гр. София, като едната е със счупена кост на рамото, е другата - с множество травми по лицето. Ранен е и водачът на товарния автомобил, който е получил травма на главата, контузия на гръден кош и коремна стена. Натъртвания в областта на таза и гръдния кош е получила 50-годишна пътничка в товарния автомобил. Двамата пострадали от товарния автомобил са освободени за домашно лечение, а останалите са транспортирани до „Спешна помощ“ в гр. Пловдив.

Щетите и причините за произшествието са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ - Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.