/ Правителствена информационна служба
"Днес имаме хубава новина - макар и в последния момент ЕС винаги намира правилните решения. Ще има споразумение с Великобритатния и ще продължим да работим в най-комфортни условия. Имаме хиляди студенти, работещи там, хиляди англичани имат вече имоти у нас. Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо. Поздравявам Урсула фон дер Лайен, Мишел Барние, Борис Джонсън". Това каза премиерът Бойко Борисов, който навръх Коледа е на посещение край Доспат.

Той провери нова инсталация за сепариране и екологично обработване на отпадъци.

"Честитя празника на всички християни и братя мюсюлмани, защото ние сме братя. Показваме как може да се живее не само мирно и приятелски, а региона да се развива по един много добър начин", каза Борисов.

Премиерът разгледа новата компостираща инсталация в Барутин, която предстои да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва пет общини - Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат, уточняват от правителствената пресслужба.

„Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването“, акцентира премиерът Борисов.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата.

Премиерът разгледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното училище, в което се обучават 300 ученици. „Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.