Възрастна жена е събрала спестените си пари и му е предала 6000 лева
Заловиха мъж, участвал в схема за телефонна измама в Пазарджишко, съобщиха от полицията.

На 26 май възрастна жена от село Варвара е получила обаждане на домашния си телефон. Непознат мъж, представил се за адвокат, ѝ съобщил, че дъщеря ѝ е блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания, а за да „се оправи тежкото положение“, трябвало да преведе 10 000 паунда.

Възрастна жена хвърли 20 000 лв. през терасата на ало измамник

Жената е събрала спестените си пари и предала на непознат 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и са подали сигнал.

В резултат на усърдна и целенасочена работа екипи на група „Криминална полиция“ при районното управление установили, че мъжът получил парите е 52-годишен жител на Септември, играл ролята на посредник при осъществяването на телефонната измама. Задържан е за срок от 24 часа.

Органите на реда напомнят: не се доверявайте на случайни обаждания и не давайте информация на непознати лица. Под никакъв предлог не давайте пари или ценности, поискани от непознати, представящи се за полицаи, адвокати или лекари. При необходимост сигнализирайте на телефон 112.