Районна прокуратура в Монтана приключи действия по разследване за измама с цел имотна облага и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.В. за извършено от него престъпление. Това съобщиха от обвинението.

В рамките на разследването са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изготвена е видеотехническа експертиза.

Установено е, че обвиняемият М.В. в съучастие с неустановен помагач умишлено заблуждавал жени от с. Замфир и с. Комощица. С действията си той им причинил вреди в общ размер на 11 150 лева.

Възрастна жена даде близо 10 000 лв. на ало измамници


На 16 декември 2022 г. на мобилния телефон на Т.А. позвънил непознат мъж, представил се като полицай от криминална полиция. Заявил й, че ще й се обадят телефонни измамници и ще поискат пари. „Полицаят“ я инструктирал, че ще трябва да го направи, като след залавянето им парите ще й бъдат върнати.

Въведена в заблуждение, Т.А. отишла до болница в гр. Лом и зад будката до бариерата оставила 2 600 лева.

По аналогичен начин била измамена С.Г. След телефонен разговор със „следовател“ жената събрала наличните у нея пари в размер на 8 500 лева и ги предала на непознато лице.

Извършителят е бил установен, задържан и привлечен към наказателна отговорност. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият М.В. е признал вината си. Понастоящем той е задържан за постоянно в ареста.

Предстои делото да продължи в съда.