Задържаха ало измамница, заблудила 88-годишна жена в Шумен, съобщиха от полицията. Телефонната измама е на стойност 6 000 лева.

Припомняме, че работата по случая започна на 6 март, когато възрастната жена била измамена по телефона. На стационарния телефон на жената непознат мъж се представил за ортопед. В продължение на няколко часа обяснявал как дъщеря ѝ е пострадала тежко, че има нужда от спешна операция и е необходимо да се поставят златни протези.

От жилище на трети етаж шуменката хвърлила сумата от 6000 лева. Разбрала, че е била измамена, когато малко по-късно дъщеря ѝ се прибрала в жилището им.

88-годишна жена хвърли 6000 лв. на ало измамници в Шумен

След получаване на сигнала криминалисти извършили множество оперативни действия. Изяснено било, че 36-годишна жена помага в измамата.

Тя е отишла до жилищния блок на възрастната жена и оттам взела паричната сума.

По нейни данни била наета, след като публикувала обява в социалните мрежи, че търси работа. Потърсил я мъж, който й казал, че може да й осигури работа, която не е постоянна. Обяснил, че става дума за куриерски услуги, че трябвало да пренася парични суми - дарения за бежански лагери край Русе. Потърсили я да вземе парична сума, но от адрес в града.

На 36-годишната жена е повдигнато обвинение. Работата по документиране на извършеното престъпление продължава.