/ IStock
Възрастна и самотноживееща жена от пещерското село Радилово е починала след битов пожар, съобщиха от ОД на МВР. Сигнал за случилото се е бил подаден вчера около 10ч. от нейна съседка на телефона за спешни повиквания-112.

Незабавно към мястото били насочени екипи на пожарната и районното управление в Пещера. Огнеборците открили безжизненото тяло на 89-годишната стопанка на дома. Възрастната жена била самотноживееща и обитавала къща в село Радилово. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделения по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик за изясняване на причините довели до фаталния край.

Пожарникари спасиха живота на деца от горяща къща в Пловдив (ВИДЕО)


На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пещера и пожарникари от местната районна служба. Според първоначалната информация събрана до момента пожарът е възникнал при боравене с печка на твърдо гориво.

Огнеборците припомнят, че е необходимо спазването на определени правила за безопасност при използването на отоплителни уреди на твърдо гориво – дърва или въглища. Това важи с особена важност за възрастни самотноживеещи хора. При наличие на признаци за възникнал пожар подайте незабавно сигнал на телефон 112.