Специализираната операция срещу производството и разпространението на наркотици е проведена на 19 октомври на територията на септемврийското село Ветрен дол, съобщиха от МВР..

МВР

Полицейските действия са осъществени от служители на ГДБОП, сектора за борба с организираната престъпност в Пазарджик и Смолян, съвместно с колегите им от ОД на МВР-Пазарджик.

Във Варна задържаха мъж за разпространение на дрога (СНИМКИ)

Екипите се насочили за проверка в бивша тракторна база в землището на селото. В халето била открита разположена в няколко помещения отлично оборудвана високотехнологична наркооранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис.

МВР

Установени са 563 растения в различна фаза на растеж, с обща маса около 63 килограма. Открити са и 37 килограма суха листна маса, подготвена за дистрибуция.

МВР


Помещенията били оборудвани със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветлението, вентилатори и електрически дробилки. Задържани за срок от 24 часа са собственикът на имота - 32-годишен мъж от Септември и 23-годишен негов съучастник от същия град.

Откритата дрога и оборудване са иззети, на мястото е извършен оглед. За работата по случая е уведомена прокуратурата.