/ iStock/Getty Images
Двама дръзки крадци на кабели са задържани в резултат на неуморната работа на служителите от полицейския участък в Лесичово, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

От края на ноември до втората половина на декември от територията на селата Лесичово, Калугерово и Памидово били извършени няколко кражби на проводници от електропреносната мрежа. В резултат на това се наложило аварийното възстановяване на електроподаването в тези населени места, а общата дължина на откраднатите кабели е била над 2400 метра.

Хванаха петима мъже за кражба от къща в сливенско село

За разследване на тези случаи бил сформиран екип от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори от участъка в Лесичово, на чиято територия са извършени посегателствата. В резултат на усърдната работа на служителите и извършените оперативни и процесуални действия било установено, че кражбите са извършени от двама роми от сливенското село Градец. Това са 39-годишния С.Д. и К.Ц. на 32 години. Мъжете са стари познайници на органите на реда, с множество криминални прояви, в това число и ефективни присъди за кражби на проводници.

Сливенски полицаи спипаха крадци на ел.кабели, дълги 2 км (СНИМКИ)

Дуото“ е задържано първоначално за срок от 24 часа, като срокът на арест е удължен със 72 часа от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава, води се полицейско производство.