Президентът Румен Радев обяви, че е готов със състава на следващото служебно правителство. Той обаче отказа да коментира дали ще има промени в състава на сегашния кабинет, както и имената на министрите, които ще влязат в изпълнителната власт. Държавният глава отново подчерта, че техните имена ще станат ясни в четвъртък, когато той ще разпусне парламента. 

Президентът подчерта, че оценката за депутатите в 46-ото Народно събрание ще бъде дадена от избирателите. "Оценката за участниците от разигралите се събития на територията на Народното събрание ще бъде дадена от българския избирател на изборите. Трябва да се мисли винаги за България, а това не винаги беше на пръв план", посочи Румен Радев.

Радев провежда срещи със служебните министри

Държавният глава присъства на откриването на учебната година в ОУ „Христо Смирненски“ в Пазарджик.

Румен Радев
БГНЕС


В приветствието си към учениците, учителите и родителите президентът посочи, че българското училище не е просто храм на знанието, а е и свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности.

"От българското училище и българския учител зависи децата ни да бъдат заредени с адекватни знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване. В днешния празничен ден искам да изкажа своята дълбока признателност към учителите, за това, че изпълнявате вашата високоблагородна мисия, за грижите, подкрепата и всеотдайността към младото поколение", каза още държавният глава.

Радев: Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство

Румен Радев пожела "на добър час" на учениците през новата учебна година, много знания и нови приятели.
БТА