Този следобед държавният глава Румен Радев провежда срещи с министри от служебното правителство.

Срещите не са официално обявени, но до момента от президентската институция излязоха екоминистърът Асен Личев, образователният министър Денков, регионалният Виолета Комитова, енергийният Андрей Живков, на културата Велислав Минеков, военният Панайотов и външният Светлан Стоев.

Радев: Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство

Излизащите министри не се спряха пред журналистите, за да кажат какъв е поводът за посещението им.

С оглед на обявеното по-рано днес от Радев, че на 16 септември ще обяви състава на новия служебен кабинет, най-вероятно поводът е именно да се уточни кои министри ще останат и кои не.

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов не коментира дали ще остане вицепремиер и в следващия служебен кабинет. Нямаме новина в момента, ще разберете в следващите дни, отговори Пеканов на журналистически въпроси дали остава вицепремиер, докато влизаше в сградата на президентството. Ще има и утре и вдругиден достатъчно новини, добави Пеканов.

"По работа", отговори служебният министър на отбраната Георги Панайотов, който дойде в президентството около 16.00 часа, попитан за какво е дошъл. Той добави, че е имал разговори, които, по думите му, са протекли успешно. На въпрос дали ще остане министър и в следващия служебен кабинет, той отговори "ще видим". Не се чувствах добре, каза министърът на отбраната по повод на това, че днес не беше в ресорната парламентарна комисия, където трябваше да отговори на въпроси. Само сподели, че не се е чувствал добре и е бил на преглед във ВМА.

Попитан дали срещата му в президентството е била във връзка със служебното правителство, Панайотов отговори отрицателно. По работа, аз съм министър на отбраната и трябва да консултирам някои неща, каза той на въпрос за какво е била срещата.

Ще видите в четвъртък, каза министърът на външните работи Светлан Стоев, който излезе от президентството, попитан дали ще бъде министър в следващия служебен кабинет. По думите му, той не е бил на среща с президента. Земеделският министър Христо Бозуков също не коментира дали ще остане министър, като също добави, че срещата му не е била с президента, а с други хора.
БГНЕС, БТА