"Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията. Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в отбелязването на 144-годишнината от началото на Третия щурм за освобождението на Плевен.

Депутатите приеха единодушно актуализираната рамка на държавния бюджет

"По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Явно, че двете кампании - за Народно събрание и за президент и вицепрезидент ще текат едновременно. Аз съм привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели", допълни държавният глава.

По думите му "президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели и за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми". 

Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни (ВИДЕО)

"Очаквам от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции и да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани", каза още президентът.