„Има и добри новини в тази тежка ситуация. Щастлив съм, че този казус намери развръзка и гората на Црънча ще се запази. Искам в национален ефир да благодаря за жеста на г-н Пеевски. В такива времена сe вижда кой какъв човек е. И той неслучайно е най-големият дарител в България". Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов в ефира на NOVA.

Вчера народният представител от ДПС Делян Пеевски чрез компанията си „Интръст“ направи дарение от 700 000 лева на Црънча, с което спаси гората на селото, която беше обявена за продан. Това пък доведе навръх Гергьовден до протестите на местните жители.

Гората на Црънча остава на селото, Пеевски я спаси със 700 хил. лв. дарение (ВИДЕО)

„Бяхме водени от идеята да попълним дефицити в общинския бюджет, но на Гергьовден ни се обадиха от „Интръст“ и ни казаха, че той г-н Пеевски, гледайки репортажите, е решил да направи това дарение от 700 000 лева. Волята на дарителя е да не се продава гората. Помолил съм колегите още в понеделник да се съберем и да отменим решението за продажбата й“, разказа кметът на Пазарджик по повод предстоящата в понеделник сесия на Общинския съвет, на която трябва да се отмени планираната продан на гората.

„Тази сума е почти толкова, колкото е стойността на земята. Половината от тези 700 000 лева ще отидат за благоустройството на Црънча и другата - за волейболния ни отбор. Там ще има един хубав парк. Ще направим малко спортна инфраструктура в селото и ще се облагороди паркът“, разкри още Тодор Попов.