/ Samsung
Модерните технологии са подходящи за всички, но винаги младите потребители са тези, които първи започват да използват и да популяризират новите разработки. Именно затова много новости на пазара винаги се опитват да привлекат вниманието на тази аудитория, което не е лесна задача.

Младите хора обичат свежи и готини неща във всичко, което ги заобикаля. Противно на мнението на някои по-възрастни, че това означава пренебрегване на по-важните аспекти, младежите обаче държат и на качеството, и разумно управляват парите си. Затова не е изненада, че през последните няколко години серията смартфони Galaxy A на Samsung стана доста популярна с това, че предлага премиум функционалности на достъпна цена.

Тази година Samsung ни предлага два нови модела в тази гама – Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G. Двата смартфона спазват вече наложената традиция на A серията да предлага почти флагмански характеристики, но на цена под 1000 лв. Въпреки това, има всичко необходимо да се справя с ежедневните задачи, които влизат в задълженията на един модерен смартфон. И постига добри резултати, съумявайки да остане готин през цялото време.

По аутфита посрещат

Samsung


Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G се открояват със своя свеж дизайн, който изглежда добре навсякъде. Визията им е сходна с тази на S серията, като има изчистен дизайн с нова, плоска форма на страничната рамка, като при Galaxy A55 5G е алуминиева. Цветовете на корпуса са ярки, предимно в свежи цветове като лимоново жълто, ледено синьо, люляково лилаво и морскосиньо.

И при двата модела гърбът е стъклен, като идват с рейтинг IP67 за водо- и прахоустойчивост. Това е отлична новина, тъй като поради динамичното си ежедневие, младежите често се нуждаят и от по-издръжлив телефон. Което пък означава и повече възможности за креативни снимки, но за тях след малко.

Първо, трябва да обърнем внимание и на дисплея. И двата модела идват с 6,6-инчов Super AMOLED Инфинити-O дисплей. Резолюцията му е 1080х2340 пиксела. Размерите му се идеални за гледане на клипове, сърфиране в социалните мрежи и, разбира се, чат. Много чат! Поддържа се и функция за разделяне на екрана, така че в едната част може да се гледа клип, а в другата – чатът да не спира.

Samsung


Дисплеят има и 120Hz честота на опресняване, която е адаптивна, т.е. автоматично се променя според вида съдържание, за да осигури максимална производителност и живот на батерията. Технологията Vision Booster допълнително подобрява видимостта дори при ярка слънчева светлина, а пък младите често са навън доста време.

За готините моменти

А когато са навън, обикновено са с приятели. Което пък значи още повече готини моменти. И те трябва да бъдат увековечени. И двата смартфона имат мощни камери, които да се погрижат за това.

Основният сензор е 50МР с ултраширокоъгълен обектив. Galaxy A55 разполага с втори 12МР сензор с широкоъгълен обектив, а при Galaxy A35 е 8MP. И двата телефона имат трети сензор – 5МР за макроснимки. Също така и двата идват със специалния набор от функционалности Nightography, който използва изкуствен интелект, за да обработва нощните кадри и да ги прави още по-красиви. Освен това улеснява правенето на снимки на слаба светлина.

Смартфоните предлагат и поддръжка на Super HDR при запис на видеоклипове. Използва се и комбинация от оптична и дигитална стабилизация на изображението, така че клиповете ще са с още по-ясни детайли, плавни движения и ярки цветове.

Samsung

Разбира се, селфитата са една от любимите дейности на много младежи. Затова и Galaxy A55 и Galaxy A35 имат какво да предложат. Камерите за селфита на двата телефона са съответно 32MP и 13MP. На разположение е и специален режим за портрети с още възможности като боке ефект, замъгляване на фона и др.

Винаги свеж и енергичен

Не само младите потребители, а всички обичат смартфон, който работи бързо и дълго време. За щастие, двете предложение на Samsung имат осемядрен процесор, както и графичен и невронен процесори. Охлаждащата камера също е по-голяма, така че телефоните няма да се затруднят с ежедневните задачи, които ги очакват. Оперативната памет е 6GB за Galaxy A35 и 8GB за Galaxy A55, а паметта за файлове – от 128GB до 256GB с опция да се увеличи чрез microSD карта.

И още нещо важно за всички – батерията. И при двата модела тя е с капацитет 5000mAh, като има и бързо презареждане с 25W. Достатъчна за два дни нормално използване.

За финал, нещо важно. Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G ще получат по 4 поколения пълни ъпгрейди на операционната система и 5 години ъпдейти на сигурността. Освен това защитават личните данни на собствениците си с помощта на Samsung Knox Vault, така че на тях ще може да се разчита дълго време.

Samsung