5 неща, които ще направят кариерата и бизнеса ви по-успешни
5 неща, които ще направят кариерата и бизнеса ви по-успешни / netinfo

5 лесни стъпки, които ще Ви помогнат да имате

много по-бързо кариерно развитие и успешен бизнес

Експертите са единодушни, че кариерното развитие и успешните бизнес решения се подчиняват на няколко прости правила. Независимо от дейността, независимо от индустрията и независимо от мястото, успелите хора споделят много и различни фактори за успеха си, но долните 5 се повтарят от всички. Прочетете, следвайте ги и резултатите няма да закъснеят:

1. Инвестирайте времето си, срещайте се, слушайте и се учете от настоящи бизнес лидери, а не от хора, които изкарват пари от публични лекции. Опитът на публичните лектори не може и няма как да Ви е полезен, защото когато те са били успешни (ако въобще са били) времето, технологиите и пазарните процеси са били съвсем различни от тези днес, а да не говорим от тези утре. Пенсионираните или превърнали се в шоу звезди бивши лидери са като цирковите артисти - правят си номера и си тръгват, но Вие никога няма да  успеете да направите техните трикове от сцената, а и не Ви трябва.

2.  Бързата кариера и успехът на предприемача си приличат по това, че и в двата случая изпреварваща информация за пазара, технологиите, познанията за реалните процеси днес и очакваните утре са факторите, които правят едни решенията успешни или не. Ако Вие намерите и поддържате достъп до няколко проверени източника на информация, Вие сте си осигурили конкурентно предимство.

3. Само мениджъри и предприемачи, които разбират и знаят как да използват дигиталните технологии ще продължат да правят успешен бизнес, а за останалите оцеляването ще бъде основно занимание. Преди три дни изпълнителният директор на най-голямата банка в Америка Джей Пи Морган изпрати писмо до акционерите и борда на директорите на банката, в което споделя своите притеснения, че новите и иновативни и стартиращи компании искат „да изядат обяда на големите банки и финансови институции”, както пише той. Щом най-голямата банка в Америка има притеснения за бизнеса си, какво остава за по-малките фирми. Подгответе кадрите си и себе си и не пропускайте възможност да бъдете в крак с променящите се бизнес правила и новите технологии.

4. Създавайте лични контакти с успели предприемачи и топ мениджъри, това е Вашият билет към успеха. Срещите и няколко разменени думи с топ мениджъри и успешни предприемачи могат да преобърнат бизнеса Ви и да Ви направят успешен за една нощ. Това са хора, които имат много опит и много контакти. Те в повечето случаи създават правилата в индустрията. Няколко разменени думи и лично разрешение от тях да им изпратите имейл с идеята си ще Ви спести седмици, а може би месеци проучвания или опити и грешки, ще Ви даде огромно конкурентно предимство и достъп до реален ментор или инвеститор. Ще останете изненадани, колко лесно е да помолиш и да получиш подобно разрешение - просто трябва да опитате!

5.  Няма по-добър човек от Вас, който да свърши горните лесни стъпки. Правете тези правила лично и от първо лице и не пропускайте нито една възможност, защото и възможностите не са много.

И ако се питате как  и къде можете да се срещнете топ мениджъри и предприемачи от компании като Cisco, SAP, Forbes, Wall Street Journal, Microsoft, Samsung, Google,  представители на автомобилната, банкова и финансова, фарма, туристическа, технологична, рекламна и медия индустрии и инвеститори, които търсят идеи и проекти, в които да инвестират, имаме добра новина. На 21-22 април в София се провежда едно от поредицата най-големи и влиятелни световни събития - CEEDS'15 by Webit. Бонус е и специалното парти, което се прави съвместно с Fashion TV, където можете да правите много ефективни лични контакти в неформална обстановка.

В рамките на събитието присъствайте лично и следвайте горните лесни 5 стъпки - резултатите няма да закъснеят! Вие ще черпите знания от извора, ще участвате в дискусии по теми, които Ви вълнуват и ще имате възможност за лични срещи с лидери от цял свят. В следващите два дни все още имате възможност да направите една от най-добрите инвестиции в кариерата и бизнеса си - в билет за CEEDS'15. Билети можете да закупите онлайн на адрес www.webit.bg.

Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор. Заедно със съпругата си Аниела Русева и международния им екип само за 6 години те наложиха събитията Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медия експерти. Наред с това тяхната фондация Webit Ambassadors Foundation подпомага предприемачи от цял свят, като предоставя маркетинг ресурси, менторинг, и създава възможност за младите и иновативни компании да се свържат с инвеститори, медии и корпорации. През 2014 г. над 1600 стартиращи компании кандидатстваха за този грант, от които 180 бяха избрани.

Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 г. Днес събития Webit се провеждат в Истанбул, Турция, Дубай, Обединени Арабски Емирства, София, България, а предстоящи са събития и в Китай и Индия.

Над 400 от най-известните технологични, дигитални, медия и реклами световните лидери презентират годишно в рамите на събитията Webit, а общо над 15 000 са посетителите на събитията в цял свят, като броят им расте ежегодно. За последните шест години събитията Webit са посрещнали над 40 000 посетители от над 110 държави. Световните медии, представители на най-големите корпорации и топ иновативните предприемачи определят събитията Webit като събития без аналог за пазарите, в които се провеждат, а именно Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка и части от Азия.