Знаят кой е убил Политковская, издирват поръчителя
Знаят кой е убил Политковская, издирват поръчителя / netinfo

Руските следователи знаят къде да търсят извършителя на убийството на руската опозиционна журналистка Анна Политковская, но още не са установили самоличността на поръчителя, заяви председателят на Следствения комитет към прокуратурата на Руската федерация Александър Бастрикин, цитиран от Франс прес.

Знаем кой е извършителят и къде да го търсим. Друг въпрос е дали ще ни го предадат, каза Бастрикин пред руската агенция РИА Новости. Според него се знае в коя държава се намира извършителят на убийството и международните полицейски организации работят активно, за да стигнат до него. Колкото до поръчителя, работи се и има някои версии, но за момента нямаме конкретни резултати, отбеляза Бастрикин.

През юли Бастрикин обяви, че убиецът на Политковская се укрива някъде в Западна Европа, а някои медии твърдяха, че е в Белгия. Агенция Интерфакс съобщи тогава, че във връзка с разследването на смъртта на журналистката молба за юридическо съдействие била отправена към няколко европейски държави, сред които Белгия, Германия, Швейцария и Франция, припомня АФП.