/ ThinkStock/Getty Images
Властите на Мадагаскар призоваха гражданите да се откажат от ритуала Фамадихана, който е танц с мъртъвците, заради епидемията от чума, съобщи "Дейли мейл".
 
ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЗЛОВЕЩИТЕ ЖРИЦИ МУРСИ

"Ако човек умре от чума, а след това разравят гроба му за извършване на ритуалния танц Фамадихана, инфекцията може да се предава на тези, които контактуват с тялото", заяви представителят на здравното министерство на островната държава Вили Рандриамаротия.
 
По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 1 август до 20 октомври в Мадагаскар са регистрирани 1153 случая на съмнения за чума, като 300 са потвърдени от лабораторни тестове. Досега са починали 94 души. Чумата се е разпространила в 37 от 114 региона на острова, разположен в Индийския океан, източно от Африка.
 
Най-бруталните ритуали за възмъжаване по света (СНИМКИ)

Фамадихана е ритуална церемония за почитане на мъртъвците. Покойниците се изваждат от гробовете, сменя се платното, с което са увити, хващат им ръцете и танцуват с тях. Накрая ги връщат обратно в гробовете.
Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

Според местните поверия човек преминава в отвъдния свят, само когато тялото му се разложи напълно, а дотогава той трябва периодично да бъде "раздрусван", общувайки с роднини и близки.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 13 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА В СВЕТА
 
БГНЕС