Райън Лица
Райън Лица / Gettyimages
Престижното списание "Ню Йоркър", което беше в основата на разкритията за сексуални посегателства срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн, уволни журналист, обвинен в сексуален тормоз, който оспорва тези обвинения, предадоха Франс прес и ДПА.

Стотици актриси изобличиха сексуалния тормоз в отворено писмо

В изявление на изданието се казва, че 43-годишният Райън Лица е обвинен за неподходящо сексуално държание, за което разкрития са били направени неотдавна. Журналистът бе до голяма степен отговорен за отстраняването на директора на отдела за връзки с обществеността на Белия дом Антъни Скарамучи по-рано тази година, отбелязва ДПА.

Харви Уайнстийн купил мълчанието на манекенка за 1 милион долара 

Райън Лица е работил като кореспондент на списанието във Вашингтон от 2007 г. Той е и анализатор в телевизия Си Ен Ен и изнася лекции в университета Джорджтаун. През юли Лица написа статия, посветена на коментарите, направени от Скарамучи по адрес на неговите колеги от Белия дом.

Актриса обвини Оливър Стоун в умишлено причиняване на сексуално унижение

В материала се цитираха някои пълни с нецензурни думи коментари и се смята, че тази публикация е фактор, изиграл роля в решението на президента Доналд Тръмп да отстрани Скарамучи след само 10 дни на поста.

Бивша тийн звезда обвини в изнасилване Ник Картър от „Бекстрийт бойс“

По повод на обвиненията в сексуално посегателство Лица каза, че е имал почтителна връзка с неназована жена, която сега го е обвинила в неуместно сексуално поведение. Решението за отстраняването ми от списание "Ню Йоркър" бе взето прибързано, без задълбочено разследване на фактите. То е ужасна грешка, увери той.

Обвинение в посегателство и срещу Силвестър Сталоун

През октомври журналистът от "Ню Йоркър" Ронан Фароу направи първите разкрития за сексуалните посегателства, извършени от Уайнстийн. Те предизвикаха вълна от аналогични обвинения, в които се оказаха замесени медийни знаменитости, звезди от шоубизнеса и дори политици.

Нови обвинения срещу Харви Уайнстийн, продуцентът се надява на втори шанс

Вчера прочутият кулинарен шеф Марио Батали обяви, че се оттегля от гастрономическата империя, носеща неговото име, след като специализираният сайт "Ийтър" публикува разкази на четири жени, обвиняващи го в сексуално посегателство.
БТА