Силвестър Сталоун
Силвестър Сталоун / Gulliver/Getty Images
Холивудската екшън звезда Силвестър Сталоун категорично отхвърли твърденията в изнасилване на 16-годишно момиче в Лас Вегас през 1986 г., предаде ТАСС, като се позова на изявление на говорителката на актьора Мишел Бега. Реакцията идва след публикация в британския в. "Дейли мейл" вчера, според която жена е разказала, че през 1986 г. актьорът заедно с телохранителя си я насилили в хотел Хилтън в Лас Вегас. После актьорът я заплашил с физическа разправа, ако тя разкаже за случилото се.

Женската сила се изправи срещу сексуалните посегателства в Ню Йорк
 
Според в. "Дейли мейл" полицията на Лас Вегас е съставила протокол на основание на публикацията, но пострадалата жена отказала да сътрудничи на следствието и да предяви обвинения срещу Сталоун. Говорителят на актьора определи публикацията като напълно нелепа и измислена история. https://twitter.com/Newstodayz/status/931413138242785280 https://twitter.com/Newstodayz/status/931413138242785280

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна
 
Темата за сексуалните посегателства е особено актуална в САЩ заради скандала с продуцента Харви Уайнстийн, обвинен от десетки жени в посегателства, сред които и актрисите Аджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Последваха обвинения и срещу актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман.
Още двама актьори под лавината от обвинения в сексуален тормоз
 
Политиката не остана в страна от скандала.
 
Седем жени обвиниха бившия американски президент Джордж Буш в непристойно поведение. Последното обвинение дойде от жителка на щата Мичиган. Тя каза, че инцидентът станал преди 25 години в град Дибърн. Тогава дамата, чието име не се съобщава, била на 30 години и участвала в предизборна проява за преизбирането на Буш-старши на президентския пост. По време на групова снимка той опипал задните й части. Това е първият случай, в който жена твърди, че е била обект на непристойно държание от страна на Буш, докато той е бил президент. Буш-старши бе президент от 1989 г. до 1993 г.. Инцидентът, който описва жената, станал през 1992 г.

Още три холивудски звезди с обвинения в сексуален тормоз
 
Американският сенатор от демократическата партия Ал Франкен, едно време смятан като потенциален кандидат за президентската номинация, пък вчера се извини на радиоводещата Лиан Туидън, защото я целунал насила и я докоснал без нейното съгласие през 2006 г., предадоха световните агенции. Инцидентът станал, когато двамата били на посещение при американски военни в Афганистан. По онова време Франкен бил хуморист и планирал да разиграе с водещата скеч пред военните, в който да я целуне. По време на репетициите на шоуто, той я целунал насила и тя се почувствала омърсена. В самолета на връщане от Афганистан Франкен си направил снимка, на която се вижда, че докосва заспалата журналистка.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?
 
Сенаторът определи вчера поведението си като тотално неприемливо и каза, че сега се отвращава от онова, което е направил. Той бе избран за сенатор от щата Минесота през 2009 г.
Друг скандал с посегателства опетнява от известно време името на Рой Мур, кандидата от щата Алабама на Републиканската партия за място в Сената на изборите на 12 декември. Няколко жени го обвиниха в сексуални посегателства и опитвания, като най-малката от тях бе на 14 години. Мур, който е бивш висш магистрат и представител на религиозната десница, бе изоставен от лидерите на републиканците в Конгреса и от много сенатори от партията си. Той отказва да се оттегли от надпреварата за сенатското място и твърди, че обвиненията са политически заговор срещу него.

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени
 
Президентът Доналд Тръмп мисли, че тези обвинения са много смущаващи и трябва да бъдат взети на сериозно, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя повтори убеждението на президента, че ако тези обвинения се окажат верни, то Мур трябва да оттегли кандидатурата си, предаде Франс прес.
БТА