Луи Си Кей, Стивън Сегал и Джефри Тамбор
Луи Си Кей, Стивън Сегал и Джефри Тамбор / Gulliver/Getty Images
Секс скандалът, който "тресе" Холивуд от няколко седмици и беляза имената на кинодейци като Харви УайнстийнКевин Спейси и Дъстин Хофман, продължава да се разраства. Поредни обвинения в сексуални посегателства бяха отправени към комика Луи Си Кей и актьорите Стивън Сегал и Джефри Тамбор, съобщават световните агенции.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Луис Си Кей - един от най-популярните и възхвалявани стендъп комици в САЩ, създател и звезда на шоуто "Луис" и няколко други продукции на телевизия Еф Екс и носител на награда Еми, е обвинен в непристойно поведение от пет жени.

Луис Си Кей
Луис Си Кей Gulliver/Getty Images

Повечето от тях разказват, че комикът е мастурбирал пред тях. Един от случаите касае "телефонно самозадоволяване". Разкритията им са публикувани в "Ню Йорк таймс". Подобно на много други жени, обвинителките споделят, че досега се страхували да говорят публично, опасявайки се, че това ще навреди на кариерите им.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата  досега?

Говорител на Луис Си Кей заяви, че на този етап комикът няма да отговаря на въпроси, както и че през следващите няколко дни ще предостави писмено изявление. Според някои американски издания Луис Си Кей е отхвърлил обвиненията, окачествявайки ги като слухове.

От Еф Екс съобщават, че в телевизията не са постъпвали оплаквания срещу комика, но въпреки това възнамеряват да преразгледат отношенията си с него.

Обвиниха и комика Луис Си Кей в сексуален тормоз

Франс прес и сайтът Контактмюзик съобщават, че американският екшън актьор и продуцент Стивън Сегал е обвинен в сексуален тормоз от актрисата Порша де Роси.

Стивън Сегал
Стивън Сегал Gulliver/Getty Images

44-годишната Роси, позната с ролите си в сериалите "Али Макбийл" и "Развитие в застой", описа инцидента в Twitter. Порша де Роси разказва, че се е явила на частно прослушване за роля в един от филмите на Сегал в офиса му.
Тогава актьорът е свали ципа на панталоните си пред нея и ѝ е отправил неприлично предложение, обяснявайки, че е необходимо помежду им да има химия и извън екрана.

Порша де Роси със скандално признание за секс тормоз от Стивън Сегал

Малко след разкритието на Порша де Роси, нейната брачна партньорка, известната телевизионна водеща Елън ДеДженеръс, написа в социалните мрежи, че се гордее с постъпката ѝ.
Де Роси не е първата, която обвинява Стивън Сегал в сексуален тормоз. По-рано подобни обвинения към актьора отправиха актрисите Джулиана Маргулис, Лиса Гереро и Джени Маккарти.

65-годишният Стивън Сегал не е правил никакви коментари по повод настоящото и предишните обвинения.

Контактмюзик съобщи, че от Амазон стюдиос проучват твърденията, че актьорът Джефри Тамбор - звездата на хитовата им поредица "Трансродител", се е държал непристойно с бивша асистентка.

Джефри Тамбор
Джефри Тамбор Gulliver/Getty Images

Тамбор, който само преди няколко месеца беше почетен със звезда на холивудската Алея на славата, е обвинен от трансджендър актрисата Ван Барнс. 42-годишната Барнс, изиграла ключова роля зад кадър за сериала "Трансродител", е направила разкритието във Facebook.

Джефри Тамбор е направил изявление, с което "настойчиво" отрича обвинението.

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

Междувременно Асошиейтед пред съобщи, че неправителствената организация Жени в киното е открила телефонна линия, предлагаща помощ на жертви на сексуален тормоз в развлекателната индустрия.

Изпълнителната директорка на организацията Кирстен Шафър казва, че откакто се е разразил скандалът в Холивуд, телефоните им постоянно звънят.

Жертвите най-често споделят чувството си за изолация и страховете си от отмъщение, и питат колко ще струва правната страна на разкритията им.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА