Джина Лолобриджида
Джина Лолобриджида / Guliver/Getty Images
Италианската актриса Джина Лолобриджида разказа, че също е била жертва на сексуален тормоз, но заяви, че "трябва да имаш куража" да обявиш това веднага, а не след години, предаде АФП.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

"Мисля, че да се говори за това сега, е нещо като търсене на реклама" - каза в телевизионно предаване актрисата, която е на 90 години.

Джина Лолобриджида също била жертва на сексуален тормоз

Джина Лолобриджида разказа лаконично и с достойнство, че е имала два пъти такива преживявания, и то "доста сериозни" - единия път с чужденец, а другия с италианец.
Първия път била още ученичка на 19 години.

Стотици актриси изобличиха сексуалния тормоз в отворено писмо

"Първия път бях невинна, не познавах любовта, не знаех нищо. Така че, беше сериозно. А човекът беше много известен" - разказа Джина Лолобриджида. Тя добави, че предпочита да не говори за втория път, но уточни, че е било след сватбата й през 1949 г.

"Сексуалните посегателства, когато са по-сериозни, остават в теб и се отпечатват върху характера ти. Това е нещо, от което не можеш да се отърсиш. Действията ти винаги са подчинени на този ужасен спомен", призна Джина Лолобриджида.

Джина Лолобриджида
Guliver/Getty Images

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Няколко актриси в Италия защитиха режисьора Джузепе Торнаторе, спечелил "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм с "Ново кино "Парадизо" през 1990 г., когато актриса го обвини, че й е посегнал преди 20 години. Той отрече да е имало такова нещо.
БТА