Актьорът Джордж Такей
Актьорът Джордж Такей / Guliver/Getty Images, архив
Актьорът и манекен Скот Брънтън обвини звездата от "Стар трек" Джордж Такеи, че го е опипвал, след като го е напил, а сценаристката Джесика Тайх заяви, че Ричард Драйфус се е разголил пред нея, съобщиха световните информационни агенции.

Още три холивудски звезди с обвинения в сексуален тормоз

Такеи
, който е на 80 години, написа в Туитър и Фейсбук, че "такова нещо не се е случвало". Той дори не си спомня Брънтън.

Предполагаемият инцидент е бил преди 40 години, когато Брънтън е бил на 23, а Джордж Такеи на 40.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

"Тези, които ме познават, знаят, че мой принцип е да не правя нищо, без другият да е съгласен - заяви Такеи. - Самата идея да ме обвиняват в подобно нещо, ми причинява голяма болка".

Актьорът Ричард Драйфус
Guliver/Getty Images, архив

Защо актрисите мълчаха за посегателствата  досега?

Актьорът Ричард Драйфус, който е на 70 години, също отрече да е тормозил сценаристката Джесика Тайх. Той разказа, че двамата са работили заедно три години в театъра и телевизията, и е флиртувал с нея, дори се опитал да я целуне, но е мислел, че това й е приятно. Ричард Драйфус отрича да се е разголвал пред Тайх.

Синът на Ричард Драйфус обвини Кевин Спейси в сексуално посегателство

Тайх разказа, че Ричард Драйфус непрекъснато е подхвърлял похотливи фрази, но тя не е смеела да се оплаче. Веднъж я повикал в караваната си на снимачна площадка и там й показал гениталиите си.

"Той създаде много враждебна среда, в която се чувствах като сексуален обект и в опасност" - заяви Джесика Тайх пред блога Вълчър. Тя обясни, че е решила да разкаже сега за нещо, което се е случило през 80-те години на миналия век, след като Драйфус е подкрепил в Туитър сина си Хари, който заяви, че Кевин Спейси го е опипал, когато е бил на 18 години.

Ричард Драйфус нарече Тайх "приятелка от повече от 30 години".
БТА