Бен Афлек се извини, че е опипал гърдите на Хилари Бъртън (вляво) по време на телевизионно интервю
Бен Афлек се извини, че е опипал гърдите на Хилари Бъртън (вляво) по време на телевизионно интервю / Gulliver/Getty Images
Актьорът и режисьор Бен Афлек, чието име беше замесено в скандала с обвинения от редица жени в сексуален тормоз продуцент Харви Уайнстийн, се извини на актрисата Хилари Бъртън, че я е опипал по време на живо предаване преди повече от десет години, предаде ДПА.

И Анджелина Джоли обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

След избухването на скандала около Уайнстийн, Афлек написа в Twitter колко е натъжен и ядосан, че човек, с когото е работил, е използвал позицията и властта си, за да поставя в неудобно положение и да упражнява сексуален тормоз над толкова много жени в продължение на десетилетия.
В отговор на публикацията на Бен Афлек, потребител на социалната мрежа припомни, че навремето актьорът и режисьор е опипал гърдите на Хилари Бъртън по време на телевизионно интервю на живо. "Изглежда всички са забравили този случай", допълва потребителят.

"Аз не съм забравила", гласи отговорът на потърпевшата Бъртън.
Кадри от инцидента, случил се през 2003 г., отново се завъртяха в мрежата. "Поведението ми спрямо Хилари Бъртън беше неуместно, за което искрено се извинявам", написа по-късно Бен Афлек в Twitter.
Името на актьора и режисьор беше замесено в скандала с обвинения в сексуален тормоз Харви Уайнстийн, след като една от жертвите му, актрисата Роуз Макгауън, обвини Афлек, че от години е знаел за поведението на продуцента и е премълчавал истината.
БТА