Актрисата Мелиса Гилбърт
Актрисата Мелиса Гилбърт / Guliver/Getty Images, архив
Актрисата Мелиса Гилбърт, прочула се с ролята си в сериала "Малка къща в прерията", обвини известния режисьор Оливър Стоун, че умишлено я е накарал да заснеме "мръсна секс сцена" по време на прослушване, за да унизи с цел отмъщение, пише в. "Дейли експрес".

На фона на продължаващия секс скандал в Холивуд 53-годишната актриса е разказала за случката отпреди десетилетия като гост в радиошоуто на Анди Коен. Гилбърт разкрива, че е плакала, след като Оливър Стоун я е принудил да симулира сексуално желание по време на прослушването като своеобразна форма на "ужасно отмъщение" заради предишна обида от нейна страна.

Бивша тийн звезда обвини в изнасилване Ник Картър от „Бекстрийт бойс“

Инцидентът се е случил по време на прослушване за биографичния филм "Доорс" с участието на Вал Килмър в ролята на фронтмена на легендарната група Джим Морисън. Гилбърт е била накарана да пълзи наоколо и да умолява персонажа на Килмър да я обладае.

Актрисата Мелиса Гилбърт
Guliver/Getty Images, архив

Обвинение в посегателство и срещу Силвестър Сталоун

"Всичко това се случи, защото Стоун искаше да ми отмъсти, тъй като преди бях казала нещо, което го постави в неудобно положение. Той умишлено ме накара да заснема тази сцена по време на прослушване, за да ме унизи", разказва Мелиса Гилбърт.

Описаната от актрисата сцена не попада в окончателния вариант на филма, в който ролята на Памела Корсън, приятелката на Джим Морисън, е поверена на Мег Райън. Този факт още повече затвърждава убеждението на Гилбърт, че режисьорът просто е искал да я нарани и накаже.

Режисьорът Оливър Стоун
БГНЕС

Натали Портман: Имам 100 истории за сексуален тормоз

Оливър Стоун от своя страна е направил официално изявление, в което се посочва: "На прослушванията за роли в "Доорс" се явиха десетки актьори. От самото начало им беше обяснено, че това ще бъде рок филм, който не изключва похот и липса на задръжки. Всички, явили се на прослушвания, бяха уведомени, че сцените ще бъдат репетирани по сценарий в присъствието на кастинг режисьора, за да им се осигури безопасна среда".

Харви Уайнстийн купил мълчанието на манекенка за 1 милион долара

Стоун отрича твърдението на Мелиса Гилбърт, че сцената е написана с цел умишленото й унижение. В подкрепа на думите му в достъпна в интернет версия на оригиналния сценарий е открита въпросната сцена.

Актрисата Мелиса Гилбърт
Guliver/Getty Images, архив

БТА