/ БГНЕС, архив
Комисарят на лондонската полиция заяви днес, че националността на загиналите в терористичната атака на Лондонския мост са свидетелство за уникалния характер на британската столица.
 
Разкриха кои са двама от атентаторите от Лондон

В интервю за АП Кресида Дик призна, че е "отчайващо тъжно и мъчително", но сред загиналите има хора не само от Великобритания, но и от Франция, Австралия, Канада и Испания. По думите й сред разпитаните от полицията около 300 очевидци на атаката е имало хора от 20 страни, т.е. хора "с най-различен произход, от всички вероизповедания и етноси".
 

БГНЕС, архив

 
Ще втвърди ли Великобритания тона, за да се бори по-успешно срещу екстремизма?

Дик подчерта, че кореняците лондончани ценят интернационалния характер на столицата. "Убедени сме, разбира се, че това прави нашия град велик", каза тя. "Това е място, което през повечето време е невероятно интегрирано и това разнообразие ни придава сила", каза шефката на лондонската полиция.
 
7 жертви и десетки ранени при терористичен акт в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кресида Дик стана полицай номер едно в Скотланд ярд през април, няколко седмици след атентата срещу парламента. Тя е първата жена, която застава начело на лондонската полиция.
 

БГНЕС, архив


Тя подчерта,че лондончани са много издръжливи хора и няма да се огънат пред терористите, няма да се оставят да бъдат сплашени и принудени да променят начина си на живот.
БТА