Земетресения над 5-та степен разтърсиха Аржентина и Индия
Земетресения над 5-та степен разтърсиха Аржентина и Индия / снимка: БГНЕС, архив

Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси Аржентина в 4.46 часа местно време (07.46 по Гринуич), съобщи Ройтерс, като се позовава на Геофизичния институт на САЩ.

Епицентърът е бил на 111 км източно от град Сантяго дел Естеро, на дълбочина 550 км. Градът с население от 245 хиляди души е разположен в северна Аржентина.

Земетресение с магнитуд 5,2 разтърси индийската столица Делхи, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Геофизичния институт на САЩ.

Трусовете, които продължили близо десет секунди, са били с епицентър в провинция Харяна, съседна на столицата, посочва БТА. Индийската метеорологична служба, която следи и сеизмичната активност на територията на страната, обяви че вторични трусове не се очакват.

Много от жителите на 16,7-милионния град напуснали домовете си. Няма съобщения за жертви и разрушения. АП посочва, че едва преди две седмици в индийската столица за пръв път е било организирано учение с цел да се проверят реакциите на държавните служби и болниците в случай на голямо земетресение.