Заложническа криза в Канада приключи благополучно
Заложническа криза в Канада приключи благополучно / снимкa: БГНЕС

Продължилата осем часа криза с взетите заложници в държавна сграда в центъра на Едмънтън, столицата на канадската провинция Алберта приключи благополучно и всички заложници бяха освободени, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"Всички са живи и здрави, никой не е пострадал. Мъжът се предаде след провеждане на преговори4, съобщи полицейски говорител.  

По-рано в сградата нахлу въоръжен с пушка 38-годишният безработен мъж Патрик Клейтън, който взе няколко души за заложници и впоследствие освободи част от тях. Полицията потвърди по-ранни информации, че постъпката на Клейтън се дължи на конфликт между него и държавна служба, пише БТА.

Според Франс прес Клейтън бил ядосан на лекар от държавна служба за помощ на ранени по време на работа служители. Той смятал, че лекарят е наранил коленните му връзки по време на медицински преглед.

Според ИТАР-ТАСС Клейтън е получавал помощи от Съвета за обезщетяване на пострадали при трудова злополука работещи, а преди седмица изплащането на тези помощи е приключило.

Благодарение на преговори с полицейски експерт Клейтън постепенно освободил заложниците си, а накрая се предал на полицията, която го отвела за разпит.