Въоръжени мъже завзеха сграда на милицията в Източна Украйна
Въоръжени мъже завзеха сграда на милицията в Източна Украйна / снимка: БГНЕС, архив

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи завзеха отдела на милицията в Славянск. Отговорът ще бъде много твърд, защото има разлика между протестиращите и терористите. Това каза вътрешният министър Арсен Аваков в страницата си във Facebook. Той заяви, че към града се е отправил специален отряд на милицията, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Говорител на местните органи на реда каза, че мъжете не са отправили никакви искания. По думите му те продължават да се намират в сградата. Десетки хора проникнаха през изминалата нощ в областната прокуратура на Донецк, но по-късно напуснаха зданието след намесата на органите на реда, посочва ИТАР-ТАСС.

Проруски демонстранти са окупирали от известно време административни сгради в Донецк и Луганск. Протестиращите настояват техните региони да се отцепят от Украйна, отбелязва Ройтерс. Вчера изтече крайният срок, поставен от властите в Киев за прекратяване на окупацията, но засега няма признаци за действия на органите на реда за изгонване на демонстрантите, допълва БТА.