Британският премиер Тереза Мей
Британският премиер Тереза Мей / БГНЕС
Снимка на британския премиер Тереза Мей предизвика иронични коментари в част от британските медии, както и в социалните мрежи.

Британската министър-преседателка е фотографирана, докато седи сама на празна маса по време на двудневната среща на върха в Брюксел.

Мнозина приеха снимката като метафора за преговорите за Брекзит.

Решено: Започва подготовка за втора фаза от преговорите за Брекзит

Мей е седнала на масата, украсена с цветя, свела поглед надолу и чака председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с когото трябваше да разговаря. Част от коментарите в социалните мрежи не бяха снизходителни.

Снимката на Тереза Мей, която даде "хляб" за ироничните коментари в медиите и социалните мрежи
БГНЕС

„Ето снимка на Тереза Мей с всичките й близки приятели“ или „Помислих си, че става въпрос за илюстрация на абсолютната самота. Това е днес нашият премиер в Брюксел“, са част от ироничните забележки в „Туитър“.
 
Пресата също не пожали британския премиер и коментира снимката в светлината на претенциите на британското правителство да подпише лесно търговските споразумения с останалата част от света, след като страната излезе от ЕС.

Тереза Мей обещава "гладко и организирано" излизане от ЕС
 
Борисов за Брекзит: Един развод никога не е добър и за двете страни

„Тереза Мей, обградена от всички търговски споразумения, които бързо ще подпишем след Брекзит“, пише Маркъс Джонс. Консервативният вестник „Дейли телеграф“ публикува снимката с текст „Тереза Мей съзерцава своите опции, които са ….четири саксии с цветя“. „Бедната Тереза Мей", пише „Хъфингтън пост“, според който снимката може до се разглежда като „жестока метафора на изолацията на Великобритания на преговорите за „Брекзит“.
БГНЕС