Ватикана
Ватикана / Thinkstock/Getty Images
Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно освободен от свещеническите му задължения, след като полицията го разпитва вече втори ден по обвинения в изнасилване на монахиня.

Кардинал Осуалд Грасиас, председател на Конференцията на католическите епископи в Индия съобщи, че папа Франциск е получил молба от епископа да бъде временно освободен от служебни задължения.

Хиляди деца са жертва на сексуални посегателства от свещеници в Германия

Монахиня от южния индийски щат Керала обвини епископ Франко Мулакал, който ръководи епархията в Джаландхар, че я е изнасилил няколко пъти в продължение на две години, предаде МИА.

Все още не са повдигнати обвинения срещу епископа. Той отрича изявленията на монахинята и казва, че иска да защити името си. Епископът поиска от Ватикана временно да се оттегли, в момент когато вероятността за за арестуването му се увеличава.

Папата обяви "промени и решения" след педофилски скандал

„Вземайки предвид всички обстоятелства, Светият Отец прие молбата му“,съобщават от Ватикана.

Християнската общност, която представлява 19% от населението на страната, се разтърсва от спад на доверието, свързан с увеличаването на случаите на сексуално насилие, засягащи църковни лица.

Папа Франциск приемал редовно жертви на свещеници педофили

Католическата църква е изправена пред глобална криза, свързана със сексуалното посегателство на свещеници над непълнолетни. 
БГНЕС