В последния си пряк дебат Тръмп и Клинтън отново си размениха остри реплики
В последния си пряк дебат Тръмп и Клинтън отново си размениха остри реплики / Guliver/Getty Images

В последния си пряк дебат рано тази сутрин кандидат-президентите на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп размениха остри реплики и по външната политика на страната, предадоха информационните агенции.

Демократката Клинтън каза, че на нейния съперник републиканец Тръмп не може да бъде поверен контрол над ядрените оръжия на страната.

Клинтън печели и третия дебат

и още: Клинтън води пред Тръмп, показват проучванията

"Минават само около 4 минути от даването на заповедта до изстрелването на ядрените оръжия от тези, които отговарят за това. И именно затова 10 души, които са носили тази ужасна отговорност, направиха безпрецедентна крачка, като публично заявиха, че не биха поверили на Тръмп ядрените кодове и възможността на държи пръст на ядреното копче", отбеляза Клинтън.

Тръмп на свой ред заяви, че са го подкрепили 200 генерали и адмирали.

Кой е победителят от тв дебата между кандидатите за вице на Клинтън и Тръмп?

Клинтън обвини своя съперник, че се е превърнал "в марионетка" на руския президент Владимир Путин, след като му засвидетелства своето уважение и след като каза, че руският лидер "не храни никакво уважение" към бившата първа дама. Тя свърза своето обвинение и с разкритията на Уикилийкс, зад които според демократите стои Кремъл, който по този начин се намесвал в американските избори на страната на милиардера.

В последния си пряк дебат Тръмп и Клинтън отново си размениха остри реплики
netinfo

Клинтън призова Тръмп да осъди руското хакерство срещу нейната партия. "Ще заяви ли ясно Доналд Тръмп най-накрая, че не се ползва с подкрепата на Путин в тези избори?", подчерта тя, като го обвини, че насърчава руския шпионаж.

Републиканският претендент отговори, като каза, че руският лидер по всички въпроси на международната политика е действал по-разумно от сегашния президент - демократа Барак Обама, и от бившия държавен секретар Хилари Клинтън. "Тя не обича Путин, защото той върти нея и Обама на малкия си пръст по всичко и на всеки етап", каза той.

В последния си пряк дебат Тръмп и Клинтън отново си размениха остри реплики
netinfo

Русия помага тайно на Тръмп?

Тръмп даде за пример Близкия Изток. "Ние похарчихме там 6 трилиона долара, а те (руснаците) взеха Близкия Изток под свой контрол", аргументира се той. Тръмп отново опроверга твърденията за негови връзки с Русия. "Аз не познавам Путин, никога не съм се срещал с него. Той не е най-добрият ми приятел. Но ако ние се сдобрим с Русия, никак няма да е лошо", добави претендентът.

Двамата си размениха язвителни реплики по темата за сирийската криза. Клинтън каза, че ще иска създаване на забранена за полети зона над Сирия. Тръмп пък я обвини, че тя до голяма степен носи вина за онова, което става в Сирия сега, и за възхода на екстремистката "Ислямска държава".

В последния си пряк дебат Тръмп и Клинтън отново си размениха остри реплики
netinfo

Според него сирийският президент Башар Асад се е оказал много по-костелив и по-умен противник от Клинтън и от Обама. Той дори изрази мнение, че ако Асад бъде свален, това може да доведе до още по-тежки последици. Тръмп изрази също мнение, че голяма част от сирийските бежанци всъщност са поддръжници на ИД.

Вторият дебат между Тръмп и Клинтън: Удари под кръста и злобни обиди

Той се изказа критично и за обявената офанзива за превземането на Мосул в Ирак, защото тя според него била предприета, за да се помогне за избирането на Хилари Клинтън за президент.

Дебатът особено се изостри, когато Тръмп отказа за даде уверение, че ще признае изборите, ако загуби от Клинтън. Това се свързва с неговите многократни твърдения за очаквани големи изборни измами и машинации, замислени с цел да му отнемат победата.

Когато водещият му зададе пряко въпроса, дали ще признае резултата от изборите, той директно каза: "Ще ви кажа, когато му дойде времето. Ще ви държа в съспенс до тогава".

Клинтън нарече този отговор ужасяващ.

В последния си пряк дебат Тръмп и Клинтън отново си размениха остри реплики
netinfo

Източник: БТА