Вторият дебат между Тръмп и Клинтън: Удари под кръста и злобни обиди
Вторият дебат между Тръмп и Клинтън: Удари под кръста и злобни обиди / Guliver/Getty Images

Кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп си размениха обиди снощи във втория телевизионен дебат, в който републиканецът успя донякъде да си стъпи на краката след катастрофални две седмици, в които популистката му кампания за Белия дом за малко не излезе от релси, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Тръмп заплаши, че ако вземе властта, Хилари Клинтън ще е в затвора

Предизборната кампания се ожесточи, след като републиканецът Тръмп обеща да прати Клинтън в затвора, ако стане президент, и отправи серия от остри обвинения към нея, включително как е нападала жени, обвинили съпруга й в сексуално посегателство, пише американският в. "Вашингтон пост". Той направи този ход в опит да спаси кандидатурата си на фона на полемиката, предизвикана от похотливите му изказвания за жени в миналото, пише американският в. "Ню Йорк таймс".

Дебатът протече през един от най-трескавите моменти от кампанията, в който редица известни републиканци се отрекоха от кандидата си, след като изгледаха видео от 2005 г., в което Тръмп се хвали как опипва жени, без те да го желаят, пише американският в. "Уолстрийт джърнъл".

Муха, кацнала върху Клинтън - сред основните теми в социалните мрежи (ВИДЕО)

И двамата кандидати се чувстваха неловко през 90-те минути и дори не пожелаха да се ръкуват в началото. Тръмп изглеждаше по-уверен и по-агресивен, отколкото в първия дебат, посочва "Ню Йорк таймс". Той бе борбен, обвини модераторите - Марта Радац от Ей Би Си и Андерсън Купър от Си Ен Ен - в пристрастност и каза, че се чувства сякаш дебатът е един срещу трима. В дискусията по политическите въпроси, вариращи от здравеопазването до "Ислямска държава", Тръмп се представи като носител на промяна, докато Хилари по думите му е олицетворение на статуквото и на всичко нередно, свързано с него, отбеляза "Вашингтон пост".

По оценка на в. "Гардиън" Тръмп е доминирал на снощния дебат, но не е направил почти никакви усилия да спечели нови избиратели. Кандидатката на демократите също отправи нападки към опонента си, но изглеждаше смутена от яростните критики срещу работата й като държавен секретар, посочва британското издание.

Кой е победителят от тв дебата между кандидатите за вице на Клинтън и Тръмп?

И двамата кандидати пристигнаха вчера в град Сейнт Луис с определена цел: Тръмп да спре тенденцията на масова загуба на подкрепа, а Клинтън да се възползва от набраната в последните дни инерция. В края на дебата, изглежда, и двамата постигнаха целите си, пише "Уолстрийт джърнъл".

Източник: БТА