Тръмп заплаши, че ако вземе властта, Хилари Клинтън ще е в затвора
Тръмп заплаши, че ако вземе властта, Хилари Клинтън ще е в затвора / Guliver/Getty Images

Републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че ако стане президент и поеме отговорност за законността в САЩ, неговата съперничка Хилари Клинтън ще е в затвора, предаде Асошиейтед прес.

"Тя трябва да се срамува от себе си, защото изтри имейлите си", каза Тръмп.

Защо хората от "другата Америка" ще гласуват за Доналд Тръмп

"Ако победя на изборите, ще наредя на своя министър на правосъдието да назначи специален прокурор, който да провери вашата ситуация", каза Тръмп, обръщайки се към Клинтън, като я обвини отново, че лъже за имейлите си. Освен това републиканският кандидат обвини съпруга й, бившия президент Бил Клинтън, че е злоупотребявал с жени и че онова, което е правил с жените, никога не е било правено в политическата история.

Кой е победителят от тв дебата между кандидатите за вице на Клинтън и Тръмп?

Представители и на демократите, и на републиканците осъдиха като "антиамериканско" изявлението на Доналд Тръмп, че ще тикне в затвора Хилари Клинтън, ако бъде избран за президент, предаде Асошиейтед прес.

Бившият министър на правосъдието Ерик Холдър, който беше в администрацията на Барак Обама, написа в Туитър: "В САЩ ние не заплашваме политическите си опоненти със затвор. Но Доналд Тръмп го направи. Той обеща да злоупотреби с правомощията на президентския пост".

Източник: БТА