Украйна ще започне контраофанзива в близко бъдеще, заяви ръководителят на главното управление на украинското разузнаване Кирил Буданов. Според него военните вече са получили минимума оръжия, необходими за започване на контраофанзива.

"Вече разполагаме с необходимия минимум оръжия. Мога само да кажа, че контранастъплението ще започне в близко бъдеще", заяви Буданов в интервю за японската телевизия NHK, без да дава подробности.

Той уточни, че украинските военни все още се нуждаят от голям запас от оръжия и боеприпаси, за да продължат успешно борбата. "Нуждаем се от повече оръжия. Имаме нужда от изтребители. Надявам се, че международната общност е готова с всичко, за да помогне на Украйна", добави Кирил Буданов.

Борел: Обучението на украински пилоти за F-16 започна

Миналата седмица американската администрация заяви, че Вашингтон ще преговаря със съюзниците си за доставките на изтребители F-16 за Киев през следващите месеци. Междувременно, според "Политико", американските власти са започнали да се подготвят и за това, че конфликтът между Русия и Украйна може да продължи много години или дори десетилетия.
БГНЕС