Тв водеща изключена от Ордена на журналистите заради Савойската афера
Тв водеща изключена от Ордена на журналистите заради Савойската афера / netinfo

Чезара Буонамичи, водеща на централните вечерни новини в „Канале Чинкуе“ на бившия премиер Силвио Берлускони, беше изключена от Ордена на журналистите за шест месеца. Управителният съвет на Ордена взе това решение заради замесването на името й в т.нар. Савойска афера, свързана с арестуването на принц Виктор-Емануил.

Въпреки че тв звездата не беше разследвана, нейното име се появи в документите на прокурора от Потенца Хенри Джон Уудкок в резултат на подслушани телефонни разговори. По подобен начин, макар и по друга линия, се появи и името на бившия български премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобурготски, който обаче беше в списъка на разследваните.

Вината на Буонамичи се състои в това, че тв водещата се самопредложила като посредничка при получаването на лиценз за покер-автомати. Според разследването Буонамичи казала на Уго Бонаца, близък сътрудник на принца, че може да помогне срещу комисионна за получаването на лиценз от страна на Роко Милярди. Той също бе разследван от Уудкок. Милярди потвърдил пред прокурора, че Бонаца му е съобщил за възможната намеса на журналистката, но в крайна сметка тя не се осъществила.

Буонамичи отрича да познава Милярди. Изключването за шест месеца на Буонамичи от Ордена на журналистите означава, че тя не може да се появява на екран през този период. /БГНЕС