Трима арестувани в Германия по подозрение за бомбен атентат
Трима арестувани в Германия по подозрение за бомбен атентат / netinfo
Терористичните атентати, осуетени вчера в Германия са сред най-сериозните, регистрирани на германска територия, съобщи Франс прес, позовавайки се на изявление на генералния прокурор на Германия Моника Хармс пред пресата.

Тримата предполагаеми терористи, арестувани вчера следобед в Германия са подготвяли атентати срещу американски военни съоръжения в Германия, добави Хармс. Планирали са да взривят едновременни няколко коли бомби. Заподозрените, двама германци и един турчин, принадлежат към германската клетка на ислямисткото движение "Джихад за ислямски съюз" (Islamic Union Jihad) в "пряка връзка" с Ал Кайда, каза Хармс.

Заподозрените в тероризъм са арестувани в деня, в който са започнали да правят експлозивите от материали, сходни с използваните при атентатите в Лондон от 2005 г., добави генералният прокурор на Германия. Арестувани са много преди да успеят да направят годна за използване бомба, съобщи ДПА, като се позова на Хармс. Арестуваните са преминали през подготовка в Пакистан, добави също генералният прокурор.