Далила Якупович 
Далила Якупович  / Getty Images
Ужасният въздух в Австралия принуди състезателка да се откаже от мача си по време на квалификациите за Australian Open 2020.  Словенката Далила Якупович се отказа от квалификационния си мач за Откритото първенство на Австралия срещу Стефани Фьогел. Причината - здравословни проблеми, предизвикани от мръсния въздух в страната. По време на едно от разиграванията Якупович започна да кашля силно и се свлече на корта, пише Gong.bg

 



Мелбърн, обграден от горските пожари, е с най-токсичния въздух в света (ВИДЕО)

Лошият въздух, причинен от стихийните пожари в Австралия, накара организаторите временно да прекратят тренировките за турнира във вторник, като квалификацията също започна по-късно.

"Страхувах се, че ще припадна. Нямам астма и никога не съм имала дихателни проблеми. Всъщност харесвам горещените. Физиотерапевтът дойде и помислих, че ще съм по-добре. Аз обаче не можех да дишам повече и просто паднах на земята", заявява тенисистката, цитирана от "Скай спортс". 

„По-нататъшни решения ще се взимат въз основа на данните на мястото и след консултации с нашия медицински екип. Ще работим и с Бюрото по метеорология, както и учени”, казаха от организаторите на първия турнир от Големия шлем за годината.

Въздухът във втория по големина австралийски град Мелбърн, както и в други части на австралийския щат Виктория днес е с най-влошено качество в света заради дима от продължаващите горски пожари, предаде ДПА.

Gong.bg