Специалистка по еротични танци разказа за партитата бунга-бунга във вилата на Берлускони
Специалистка по еротични танци разказа за партитата бунга-бунга във вилата на Берлускони / снимка: Reuters, архив

Италиански съд изслуша показанията на специалистката по еротични танци, кубинската танцьорка Лиса Барисонте, във връзка с делото срещу бившия премиер Силвио Берлускони за платен секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба със служебно положение, предаде ДПА.

В съдебната зала Лиса разказа в какво се състои ритуала бунга-бунга, за който се заговори във връзка с делото срещу Берлускони. Кубинката сподели, че вечерите във вилата на бившия премиер край Милано обикновено били последвани от увлекателни
театрални спектакли, в които участниците изпълнявали еротични движения, лишени обаче от сексуален подтекст.

Момичетата, участвали в шоутата, били облечени като медицински сестри, като малки момиченца и в костюми в арабски стил, допълни кубинката.

Лиса сподели, че за участие в тези спектакли, тя получавала от бившия премиер по 2500 евро на месец.

Миналата седмица за подобно заплащане говориха още няколко италиански шоугърли, дали показания по паралелно дело срещу трима приближени на Берлускони, обвинявани в осигуряването на момичета за партитата във вилата му и за склоняване в проституция.

По делото срещу Берлускони е призована да даде показания и самата проститутка, с която той е правил платен секс. Двадесетгодишната днес мароканка Карима ел Махруг, известна още като Руби, би трябвало да се яви в съда идния месец, но не е ясно дали ще го направи, отбелязва БТА.

Не е ясно дали по това дело в съда ще се явят и футболистът Кристиано Роналдо и актьорът Джордж Клуни, които също са призовани, защото са били гости на вечерите във вилата на Берлускони.

Днес показания в съда дадоха и две бивши млади министърки от правителството на Берлускони - Мара Карфаня и Мария Стела Джелмини. Те отрекоха някога да са участвали в партита с млади момичета във вилите на Берлускони и така опровергаха твърденията на Руби пред медиите.