/ БГНЕС
Над 700 км задръствания около Париж, затворена Айфелова кула, забавяния в движението на високоскоростните влакове, нарушен обществен транспорт - обилните снеговалежи във вторник засегнаха Париж и северната част на Франция, предаде Франс прес. В 27 департамента е издаден оранжев код за сняг и поледици до сряда по обяд.
 

Париж се готви за обилен сняг и ветрове
БГНЕС

В района на Париж е регистриран пик от 739 км задръствания около 19.30 ч. местно време във вторник. В началото на вечерта всички автобуси, които се движат по линии в Париж и парижките предградия, са върнати в депата си заради затруднените условия на движение.

Тази зима е най-мрачната в някои части на Европа
Училищният транспорт няма да се движи в сряда в няколко департамента, включително в Парижка област.

Снежни бури в част от Западна Европа предизвикаха транспортен хаос

Париж се готви за обилен сняг и ветрове
БГНЕС

В северната част на Франция се очакват до 15-20 см снежна покривка.Положението може да стане критично в нощта на сряда срещу четвъртък със спада на температурите - до минус 10 градуса - и образуването на поледици.

Железопътната компания обяви, че е намалила скоростта на влаковете по част от мрежата си, което доведе до някои закъснения.


По основните пътни артерии на областта Ил дьо Франс, която включва Париж, движението бе забранено от 14.00 ч. местно време във вторник за превозни средства с тегло над 7,5 тона, които трябваше да заобиколят района или да спрат в една от 43-те зони за престой на тежкотоварни превозни средства.

БТА